Centres de nadal

Pensant ja en com faràs el centre de taula aquestes festes? En aquest post trobaràs algunes idees amb l’estil predominant aquest any, és a dir, senzills, elegants i amb un toc nadalenc escandinau.

Una gran opció handmade és utilitzar pots de confitures amb espelmetes a dins, com a la imatge. Aquí hi han lligat una corda de ràfia amb dues pinyes i unes branquetes, si hi poses romaní, a més a més, l’ambient olorarà genial.

Si busques quelcom amb un toc més pujat de color, fixa’t com pot quedar amb gerros o inclús gots de diferents mides. Perquè quedi bé busca que siguin com a mínim tres i a partir d’aquí en nombres parells.

 

Les peixeres també són una opció econòmica, les trobaràs a moltes botigues i amb aigua i espelmes flotants triomfaràs, si a més a sota hi poses verds serà una opció segura.

Si lo teu és el rotllo zen, busca una safata ben bonica, sense gaire color, si és de fusta millor, omple-la de pinyes petitones o bé canyella, que li donarà olor, o eucaliptus que sanejarà l’ambient, unes espelmetes blanques o platejades i a taula!

Un clàssic ja consumat és el d’agafar la safata amb pedestal on solem servir els pastissos o les galetes i posar allà les espelmes amb una mica d’ornamentació al voltant perquè no es vegin els peus.

Els gerros són un altre bona opció. Aquest té pedestal, pel que el seu nivell és més alt i asseguts a taula veurem millor el final. Per a crear una base i no veure les estovalles a través de la decoració interior, s’hi pot posar una primera capa de pedretes, blanques o de color. Si vols aconseguir unes pinyes més blanquinoses, les pots enfarinar.

Les capces són molt rústiques i queden bé en segons quines cases, però no en totes. Qui diu capça, diu calaix antic. Els pots pintar amb qualsevol pintura plàstica, si els hi vols posar aigua dins, millor que la pintura estigui per fora, i si no en pintar-los per dins evitarem que salti amb les rascades. Per escriure-hi qualsevol missatge, fes servir una pistola de silicona líquida abans de pintar-les.

Si ets dels minimalistes, gerro transparent, segons la mida del que li vulguis posar a dins, i branquetes del que més t’agradi. Recorda que queda millor si els talls són imparells. Els talls de pi i eucaliptus (l’eucaliptus amb flor quedarà més espectacular) a més donaran una olor boníssima a l’ambient.

Testos petits amb espelmes, aquests han estat pintats amb una veladura molt aigualida de pintura blanca per crear un efecte antic.

 

Qualsevol test funciona, rodons o quadrats o allargats, com el següent. depèn de com sigui la taula escull-ne un o un altre

Si no hi vols posar gerros, també pots optar per decorar directament l’espelma. Aquí has de tenir en compte dues coses. La primera, que l’espelma ha de ser suficientment gran com per aguantar-se sola, i la segona, que tens la possibilitat que la cera caigui cap a fora en comptes de fer el volcà cap endins, i pot tacar les estovalles o la taula. La cera costa molt de sortir en depèn de quines superfícies, i si és inflamable, podem tenir un disgust. Per tant, encara que a la imatge vegis que no hi tenen res a sota, és per fer més bonic, no n’hi fem cas, posa-hi un platet o una safata, el que vulguis, però és millor prevenir que curar.

Per últim, si t’agrada reutilitzar, agafa ampolles de vidre (sempre de vidre o ceràmica) i omple-les del que vulguis, també pot ser simplement amb aigua i tint de color, si no els verds hi queden molt bé, inclús talls de plantes aromàtiques com romaní. Al tap, posa-hi una espelma. Recorda que quan l’obris, la cera anirà per fora i pot ser que arribi a les estovalles! Vigila-ho o posa algun platet o superfície «de salvament» a sota, un tros de fusta ja serveix.

Ara que s’acosta l’hora de preparar les taules de nadal, espero que hagis pogut extreure alguna idea útil d’aquest post.

I recorda que pots preguntar-nos el que vulguis als comentaris.

Ja has llegit el post sobre arbres de nadal multicolor? No te’l perdis, punxa aquí

Verònica Martín

Interiorista