Habitatge per entrar a viure o per reformar?

Descobreix els pros i contres de cada opció per poder decidir-te millor abans de comprar el teu habitatge.

Al mercat immobiliari ens trobarem dos tipus d’habitatges, els que necessiten reformes, encara que siguin petites com ara la cuina i el bany, i les que estan llestes per entrar-hi a viure, tot i que comptabilitzem en aquest bloc algunes intervencions com ara pintar les parets.

No hi ha una resposta universal, per uns al final serà millor reformar i els altres no voldran ni sentir a parlar d’obres, però el cert és que està bé saber els pros i contres de les dues opcions.

Les reformes ens permeten crear la casa al nostre gust. Aquest tipus d’immobles solen tenir ja varies dècades, les distribucions que es feien abans no són les d’ara, i no cal dir que els gustos decoratius han canviat moltíssim. Cercar una casa per reformar ens permet veure l’immoble amb una visió més amplia. Si ho volem fer amb un professional interiorista, l’òptim seria que us acompanyés a l’ultima visita, abans de comprar l’immoble. Es poden tirar parets, eliminar passadissos per guanyar metres útils, crear cuines més espaioses o banys més còmodes i amplis, regular el nombre d’habitacions… Al cap i a la fi, si es compra una casa llesta per entrar a viure i els materials estan bé, els acabats estan bé, però no ens agrada el color de l’acabat, no el canviarem, en canvi de segur que serà al nostre estil si el fem nosaltres.

Comprar una casa per reformar ens permet deixar-la al nostre gust

En aquest cas s’ha de tenir en compte la diferència de preu de les cases de la zona llestes per entrar a viure amb la que es vol comprar per reformar. PFicaré l’exemple de la casa que tenim en cartera a Hub Immobiliario ubicada a Montblanc amb la referència 1449 . Aquesta casa per reformar compta amb segles d’història a les seves parets i es ven per 28.000€ Està en molt mal estat i s’hi ha de fer una reforma integral, la qual jo calculo sobre uns 100.000€, en total, el preu real de la casa serien d’uns 128.000€. Aquest preu dista molt del preu inicial pel que miràvem l’immoble, però quan ens posem a mirar les cases llestes per entrar a viure de la zona amb els mateixos metres quadrats veiem que es venen sobre els 180.000-200.000€, això vols dir que en realitat ens estem estalviant de 52.000 a 72.000€. Això ja no està tan malament.

Intervenció d’un dormitori

 

En canvi, una casa llesta per entrar sempre costarà més cara a l’inici, però ens estalviem les obres. Un dels handicaps d’aquestes cases és que  avegades no són el que realment busquem. Ens enlluerna l’estat en que es troba (i ens oblidem que un altra la podem deixar igual de bonica) i passem per alt aspectes que teníem a la llista d’indispensables com ara la zona o els metres útils.

Al final, crec que l’important és escollir una casa que transmeti unes vibracions agradables. Que a l’entrar veiem el potencial, ens veiem vivint allà, fent-hi vida. Per molt econòmica que sigui o bé que estigui, si notem que alguna cosa no encaixa, en una inversió així més val fer cas a la nostra intuïció. Més que als aspectes econòmics? Sí, per descomptat, la intuïció i les sensacions que ens transmet l’immoble, a l’hora de comprar una casa són molt més importants que els diners.

Un immoble ja reformat

 

Si en comptes de comprar estas llegint aquest post perè vols vendre un pis i no saps si refromar-lo o no abans de posar-lo a la venda, dir-te que tot depèn de l’estat de l’immoble.

Sempre recomano que es faci un petit home staging abans de vendre. Es tracta d’una petita intervenció per pintar les parets (treure papers pintats si n’hi hagués, tapar forats de quadres…) Treure mobles i objectes personals, sobre tot si són vells, i arreglar qualsevol problema que pugui tenir l’immoble, així com humitats, aixetes en mal estat… Hub Inmobiliario ofereix aquest servei, pots preguntar-nos més coses trucant al 652728386. Aquesta intervenció es fa per donar un rentat de cara i oferir un millor aspecte a l’immoble, de tal manera que els possibles compradors vegin el potencial real de la cas ai no pas un lloc ancorat a un altra epoca.

Pintant el gresite i els mobles de fusta apareix una cuina totalment diferent.

Si el que es busca es obtenir un major benefici de la venda de l’immoble, sí, per descomptat que s’ha de reformar. No es tracta de fer l’habitatge perfecte, doncs es provable que el que vingui darrere hi faci alguns canvis més, però el canviar la cuina i el bany, inclús posar fusteries noves o posar-hi un parquet pot canviar exponencialment la valoració de l’immoble i per tant augmentar-ne els beneficis. Jo em centraria en el tipus d’immoble que tinc i a qui el vull vendre, és a dir, el meu comprador ideal. Si es tracta d’un pis d’alt estànding, aquest tàrget el primer que farà es reformar-lo al seu gust abans d’entrar, estigui com estigui l’immoble, per tant faria una intervenció petita, pintura, mobles fora i una bona netejada. Si el meu target són persones amb unnivell adquisitiu més baix, reformaria sense pensar-me-ho. El vendré més car però aquella persona es pot estalviar l’entrar en obres. El punt feble de reformar una casa és que es necessiten tenir els diners de la reforma o demanar un préstec a part de la hipoteca i no tothom s’ho pot permetre, això pot fer que molts possibles compradors no puguin accedir al teu immoble per falta de líquid.

Així doncs, a reformar o per entrar a viure? En realitat decideix el teu insint i les teves ganes de tenir una llar 100% adaptada a tu o de posar-te en unes obres. Com deia al principi, no hi ha una resposta universal.

Si et decantes per reformar, recorda que Hub Inmobiliario ofereix aquest servei post venda amb descomptes per a compradors i ens encantarà seguir ajudan-te amb la teva llar. Hub Inmobiliario està especialitzada amb immobles a reformar, així que té experiència en treure tot el potencial a l’espai per crear llars increibles i totalment adaptades a les teves necessitats.

Gràcies per llegir aquest post

 

Verònica Martín, interiorista i decoradora